Kinesiologie

De vraagstukken die mensen naar de sessie brengen zijn heel verschillend. We beginnen met een gesprek waarin we samen het doel van deze sessie bepalen. Daarna gaan we kijken wat jou lichaam te vertellen heeft.

 

Toegapaste kinesiologie
 
Je lichaam kan veel zelf oplossen. Het heeft een natuurlijk zelfhelend vermogen. Maar door stress kunnen energieblokkades ontstaan, die dat vermogen verzwakken. Dan heb je meer kans op klachten, zoals een pijnlijke nek, eczeem of slaapproblemen. Of je wordt ziek. Touch for Health (Kinesiologie) helpt je om je lichaam het weer zelf te laten doen.
Als je niet lekker functioneert, is met kinesiologie na te gaan welke factoren een rol spelen. 
De basis van kinesiologie is de spiertest. Iemand die getest wordt, houdt bijv. de arm voor zich geheven. Ik oefen lichte druk uit op de uitgestrekte arm. Is er sprake van stress dan verzwakt de spier en zakt de arm naar beneden. Denk maar aan wat er gebeurt als je een tegenslag hebt: je zakt wat in elkaar, wordt minder vitaal. Als je iets leuks te horen krijgt, wordt je sterker, veer je op. De spiertest is dus een middel om antwoorden van het lichaam te krijgen.
Het lichaam liegt niet: het beantwoordt elke vraag. Bijvoorbeeld: bij een allergie zal de spier zwak worden op het moment dat de betreffende stof op het lichaam ligt. Of het lichaam zal sterk worden als een bepaalde remedie gebruikt wordt die het lichaam geschikt vindt 
(bloesemremedie, edelstenen, geluiden etc.). 
Ook op vragen wanneer de klacht ontstaan is en door welke factoren (emotie, voeding, omstandigheden) deze beinvloed wordt, reageert het lichaam. Tijdens de sessie pas ik de vervolgens diverse correctie technieken toe, zoals drukpuntmassage, ontspanningspunten, affirmaties, e.a.
Kinesiologie pas ik zeker ook toe bij kinderen. Bij baby's of hele jongeren kinderen  (tot 7 jaar) test ik via een tussenpersoon, vaak met één van de ouders.
Iedereen kan wel eens wat hulp gebruiken. Misschien heb je het gevoel vast te zitten in bepaalde patronen, of zorgt iets voor pijn en stress. Wat je probleem ook is, we kunnen een op maat gemaakte therapeutische benadering samenstellen om je te helpen.

 

Waar werk ik mee?
Touch for Health: brengt gevonden spierzwaktes en energieverstoringen in balans. Dit activeert het zelfherstellend vermogen van je lichaam. Hierdoor functioneer je beter en draag je meer verantwoordelijkheid voor je eigen gezondheid.

Stress Release: richt zich vooral op emotionele stress. Negatieve emoties of vastzittende emoties kunnen een grote invloed hebben op je algeheel gevoel van welzijn. Ze beïnvloeden o.a. je zelfbeeld, je (beperkende) overtuigingen, maar ook je organen, klieren, allergieën en fobieën ondervinden hier effect van.

Leefblind: leven met blinde vlekken kan klachten of blokkades veroorzaken. Door de blinde vlekken zie je niet wat je kunt doen om dit te doorbreken. Door jezelf de kans te geven om je blinde vlekken te ontdekken krijg je weer zicht, het opent je ogen!

Woordblind:  gericht op het herkennen en overwinnen van leerproblemen en/of blokkades bij het opnemen van informatie. Het bevordert een goede samenwerking tussen beide hersenhelften, de opname van (nieuwe) leerstof en het verbetert de concentratie.

Bloesemremedies: verruimen het inzicht en bevorderen het herstel van emoties en gemoedstoestanden die uit evenwicht zijn. Dit "uit evenwicht zijn" laat zich zien in psychische en/of lichamelijke klachten. Ik werk in mijn praktijk met de Nederlandse Bloesemremedies, Kinder remedies, chakra remedies, African tree remedie, Australian busch remedie en sprays met bloesemremedies.

doTERRA essentiële oliën 
Deze oliën hebben hun eigen werking en hun eigen verhaal. Ze worden ingezet voor accupunctuur punt massage of alleen de geur zodat het lichaam ondersteund wordt tijdens de sessie. Ben je heel gevoelig voor geuren laat het me weten dan hou ik daar rekening mee. 
Meestal krijg je één van de oliën mee naar huis als ondersteuning.
                   
Een kinesiologie sessie is bij uitstek bedoeld als aanvulling op de reguliere geneeswijzen. Ik stel geen diagnoses, en test geen medicijnen. Raadpleeg altijd eerst je huisarts of specialist.

 

Sessie

 

Vanuit de intake bepalen we het doel van de sessie(s). Wat wil je op dit moment veranderen in je leven. 

Dit kan een vermindering van (lichamelijke) klachten zijn, vermindering van stress, kijken naar de boodschap van je klachten, burnout/boreout.
Vervolgens gaan we aan de slag.
Wat heeft deze klacht en je lichaam jou te vertellen met betrekking tot het doel van dat moment. We onderzoeken waar de energie stagneert, en laten het lichaam aangeven met welke correcties het weer in balans komt.
Tijdens de behandeling lig je op de behandeltafel, altijd gekleed en schoenen uit.
Tijdens een vervolgsessie wordt in eerste instantie geëvalueerd welke verandering door jou is geconstateerd, en welke klachten er nog over zijn. Van hieruit werken we verder.
Hoeveel sessies nodig zijn is afhankelijk van de aard en de ernst van de klachten.
De tijd tussen de sessies kan variëren van enkele weken tot enkele maanden. Na iedere sessie bepalen we of, en wanneer een vervolgafspraak wordt gemaakt.
Het is handig om kleren aan te trekken waarin je gemakkelijk kunt bewegen.
Drink na de behandeling extra water om vrijgekomen afvalstoffen zo snel mogelijk af te voeren. Zo kan je lichaam sneller een nieuw evenwicht vinden.